Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В Одесі досі не виконали обіцянку Зеленському прибрати танкер Делфі з міського пляжу

Вчора, 24 липня, буксири не змогли прибрати танкер Делфі з міського пляжу Одеси. Про це повідомив голова Одеської ОДА Максим Куций

«Підготовчі роботи по перевертанню судна на рівний кіль тривали практично весь день. Підрядна організація виявилася технічно не спроможною реалізувати свій план за допомогою буксирів» — розповів деталі очільник Одещини.

Буксири не змогли за допомогою водолазів та спеціального крану під’єднати танкер до сталевих тросів та розпочати процес вирівнювання. Операція продовжиться завтра. Судновласник поки користується правом самостійного підняття танкеру.

«Сподіваємося на успіх, але разом з Адміністрацією морських портів України та Міністерством інфраструктури готуємося до   примусового підняття судна, аби у найкоротші терміни прибрати танкер з міського пляжу», — додав Максим Куций.

Нагадаємо, що вчора АМПУ оголосила тендер на проведення робіт з ліквідації танкеру з узбережжя міського пляжу Одеси. Початкова вартість — 25 мільйонів гривень.

Нагадаємо, 22 листопада 2019 року поблизу Одеси сів на мілину танкер "Делфі", власник якого не дозволяв екіпажу залишити судно, а рятувальні катери не могли підійти до нього через шторм. Тоді повідомлялося, що на борту немає вантажу, який би загрожував екологічній ситуації Одещини. Але судно не мало відповідних реєстраційних документів.

Однак вдень 22 листопада аналізи показали перевищення допустимої концентрації нафтопродуктів у воді у 53 рази, а 23 листопада Держекоінспекція Кримсько-Чорноморського округу прозвітувала, що вміст нафтопродуктів у воді на місці аварії перевищує гранично допустиму концентрацію в 157 разів.

8 квітня судновласник затонулого в Одесі танкера "Delfi" запевнив генпрокурора Ірину Венедіктову, що найближчим часом забере судно з берега за власний кошт.

Одеська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 25 червня закрила місцевий пляж "Дельфін" через витік нафтопродуктів із затонулого поблизу танкера.

Під час поїздки в Одесу президент Володимир Зеленський закликав судновласника забрати танкер до 20 липня, інакше за справу візьмуться правоохоронці. 18 липня почалася операція з підйому "Delfi".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ