Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Одесі націоналісти маршем вшанували Героїв Крут

Більше двохсот патріотів прийшло сьогодні до пам’ятника Тарасу Шевченку, щоб вшанувати подвиг молодих українців - героїв Крут. В пам’ять про їхню звитягу націоналісти пройшли маршем по центру міста. Прес-служба Одеської обласної організації "Свободи".

Марш слави пройшов під гаслом «Вони загинули, щоб ми жили». Націоналісти скандували: «Слава героям Крут!», «Пам'ятай про Крути!», «Слава Україні - Героям Слава!», «Україна понад усе!», «Степан Бандера – наш герой!».

Біля будинку з меморіальною дошкою присвяченої видатним діячам Української Народної Республіки Івану та Юрію Липам учасники маршу зупинились, щоб покласти квіти та вшанувати хвилиною мовчання загиблого півтора роки тому побратима Максима Чайку і всі попередні покоління борців за волю України.

Марш завершився вічем пам’яті біля головного корпусу Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова.

«Пригадую, як 10 років тому на заходи присвячені Героям Крут в Одесі приходили здебільшого літні люди. Зараз же зібралась молодь, яка так само, наслідуючи приклад крутянців, готова захищати нашу Батьківщину. Це означає, що у нації є майбутнє. Знайте, доля держави у ваших руках. Я вірю в вас і надіюсь на вас» - звернувся до присутніх капітан 2 рангу, колишній командир військового корабля Олександр Калініченко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ