Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Одесі проти «Свободи» виводять міліцію

В Одесі біля національного університету ім. І.І Мечникова проводиться екстрена мобілізація співробітників міліції.

За даними кореспондента «Нового Регіону» на вулиці Дворянській зібралося близько 500 правоохоронців.

Відзначимо, що міліція має намір не допустити проведення маршу активістів ВО «Свобода» на честь героїв битви під Крутами, адже Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов муніципалітету про заборону 29 січня будь-яких масових заходів у місті.

Поки ні свободівців, ні антифашистів біля університету немає.

Крім того, свої акції одночасно з маршем «Свободи» мали намір провести активісти організацій «Молодіжна єдність», «Колокол», «Єврейська повстанська армія», а також єврейський благодійний фонд «Меркурій» і партія «ЗУБР».

Представники останньої збиралися пікетувати будівлю Одеського національного університету із заявою про те, що «на історичному факультеті вирощують українських націоналістів». У свою чергу «єврейські повстанці» обіцяли в цей день патрулювати синагоги. «Молодіжна єдність» ж безпосередньо виступає проти свободівців.

«Ми будемо контролювати виконання судової заборони. Близько сотні наших активістів (замість запланованих раніше півтисячі) прийдуть до університету, тому що були випадки коли «Свобода», незважаючи на заборону, проводила свої акції», - заявив глава організації Антон Давидченко.

Він також додав, що антифашисти не мають наміру відмовлятися від планів зі спалення символіки ОУН-УПА.

У свою чергу народний депутат від «Свободи» Павло Кириленко повідомив, що його партія не згодна з рішенням суду. «Ми будемо його оскаржувати», - сказав він. На запитання про дії націоналістів у випадку, якщо рішення залишиться без змін, депутат відповів: «Ми поки думаємо».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ