Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В одній з громад Львівщини перевищено епідпоріг вірусних захворювань

За 42-ий тиждень 2023 року було виявлено на Львівщині 10700 випадків захворювання на ГРЗ, це на 1,5% менше ніж за попередній тиждень.
Фото Олена Ляхович

Частка хворих, які звернулися по допомогу  з ознаками застуди становить 51%. 471 людина має підтверджений діагноз коронавірусу, 10 з яких діти. Про це повідомила сьогодні, 26 жовтня, генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталя Іванченко.

Вона також зазначила, що в Україні та у Львівській області за останні 5 тижнів спостерігається підвищений рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції. Зокрема в лабораторному обстеженні виявлено: коронавірус, аденовірус та вірус парагрипу. 

На Львівщині захворювання на всю сукупність вірусних інфекцій за попередній тиждень є на 5 % нижчою від епідемічного порогу. Хоча значно перевищений епідемічний поріг серед мешканців Перемишлянської територіальної громади. Зокрема тому для мешканців цієї адміністративної точки є підвищена увага щодо обстежень.

У Львівській області поки немає жодних вірусів, які викликають занепокоєння всесвітньої організації охорони здоров'я. Зараз йде активна підготовка до грипу через проведення вакцинацій. Станом на 25 жовтня 2023 року 2960 мешканців Львівщини вже провакциновані. Половина з них це ті хто становить групу ризику щодо стану здоров'я і епідемічного ризику враховуючи місце праці, решта пересічні громадяни, які дбають про себе. Наразі на Львівщині можна придбати 2 вакцини проти грипу.

Населення активно вакцинується від грипу та продовжу вакцинуватись від COVID-19.  Вакцинація особливо необхідна вагітним жінкам,  людям з цукровим діабетом та людям з  хронічними захворюваннями. 

“На сьогодні в інфекційному відділі знаходиться 37 пацієнтів з коронавірусною інфекцією, близько 15 пацієнтів проходить обстеження на виявлення COVID-19, 6 пацієнтів в реанімаційному відділенні”,- зазначив  заступник директора з медичної частини Львівської обласної інфекційної лікарні Андрій Орфін.

Зокрема він ще зазначив, що однією з причин госпіталізації пацієнтів є самолікування та нехтування банальними правилами. В стаціонар потрапляють пацієнти з середньо тяжким та тяжким перебігом хвороби. Захворювання на Covid починається з гарячки, нежитю та  кашлю, потім з сьомого по десятий  день розвиваються ускладнення та загострення хронічних хвороб. 

“Люди вже поступають з вираженою легеневою недостатністю. Це призводить до тривалого лікування в стаціонарі, яке в середньому складає від 14 днів і більше”, - підсумував Андрій Орфін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ