Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В річницю Соборності України понад 30 львів’ян зійшли на Говерлу

Учора, 22 січня, на честь дня Соборності України понад 30 львів’ян зійшли на найвищу вершину України Говерлу. Ініціаторами сходження був курінь «Пласту» «Ватага бурлаків». 21 січня через погану дорогу автобус з учасниками сходження до бази Заросляк не пустили, тож вони подолали близько 10 кілометрів на лижах з рюкзаками за плечима.
Через штормове попередження рятувальники не хотіли пускати групу на гору, проте дізнавшись, що сходження приурочено до річниці акту Злуки, а групу супроводжують троє інструкторів-майстрів спорту, дозволили підйом, – розповів «Гал-info» учасник сходження Іван Гаврилко. Від Заросляка львівські екстремали вирушили до полонини Пожижевської, де переночували в досить комфортних, за словами Івана Гаврилка, умовах метеостанції.
22 січня, оскільки все ж таки було вирішено підніматися на Говерлу з бази Заросляк, група на лижах спустилася до бази, звідки й почала штурм.
Близько 14 години 22 січня на вершині Говерли відбулося коротке богослужіння та посвячення прапору куреню «Ватага бурлаків». До речі, погода як для Говерли була досить непоганою: легкий вітер та невеликий туман, який обмежував видимість до 25-30 метрів, температура ж, на думку Івана Гаврилка, була не нижчою від -18 градусів за Цельсієм. Щоправда, спускатися на лижах з Говерли, як це було заплановано, учасникам сходження рятувальники все ж таки не дозволили.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ