Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Сімферополі затриманий адвокат Полозов

Сьогодні вдень в Сімферополі затриманий адвокат Микола Полозов, який захищає у суді інтереси заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова. Про це повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини у Криму.

За його інформацією, сьогодні Полозов мав бути на суді по справі Чийгоза, але на ранкове засідання не з’явився.

Пізніше стало відомо, що у Сімферополі Полозова затримали 6 працівників ФСБ і примусово повезли в управління на допит у якості свідка по справі Умерова. Це сталося відразу після повернення Полозова літаком зі Страсбургу, де він на сесії ПАРЄ виступав з доповіддю про репресії у Криму.

 Нагадаємо, 16 січня Полозов заявляв, що ФСБ планує силоміць доставити його на допит у справі підзахисного.

"У перерві по справі Чийгоза прийшов слідчий ФСБ Скрипка, спробував вручити повістку на допит. Я знову відмовився. Пригрозив мені приведенням. Тепер, мабуть, мені слід очікувати примусового приведення (викрадення) в Криму органами ФСБ. Така ось тут робота", – написав він.

Ще в листопаді Полозов поскаржився в Адвокатську палату Москви на слідчого ФСБ у справі Умерова, який, за його словами, намагається усунути Полозова з процесу шляхом переведення його в статус свідка і вимагання від суду дозволити допитати адвоката про обставини справи.

"Це елемент тиску на мене, як на захисника, спроба виведення мене зі статусу захисника в статус свідка для того, аби я не міг в подальшому судовому процесі представляти інтереси і захищати Ільмі Умерова", – заявив тоді юрист.

У грудні ФСБ спробувала знову вручити Миколі Полозову повістку на допит.

Тоді ж окупаційна влада Криму відновила справу проти адвоката за звинуваченням у втручанні в діяльність прокурора або слідчого, неповазі до суду і публічній образі представника влади під час виконання ним посадових обов'язків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ