Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Сокальському районі створять природній парк

У середу, 20 липня, відбулась нарада щодо створення національного природного парку на території Сокальського району. Участь у нараді взяв директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслан Гречаник, а також представники владних структур Сокальщини, науковці та громадськість. Повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Руслан Гречаник зазначив, що створення національного природного парку на Сокальщині є вкрай важливим, адже він позитивно вплине на екологічну ситуацію регіону та сприятиме її стабілізації в майбутньому, як в межах району так і області зокрема.

"Національний природний парк на території Сокальського району сприятиме збереженню біологічного і ландшафтного різноманіття з одного боку, та створенню умов для відпочинку населення та розвитку зеленого туризму – з іншого. Він слугуватиме природною базою для ведення екологічного моніторингу за природними і антропогенними змінами у довкіллі регіону", - зазначив Руслан Гречаник.

За його словами, площа заповідних об’єктів та територій природно-заповідного фонду Львівщини на сьогоднішній день становить 157,5 тис га, що складає 7,2% від загальної площі області, натомість у ФРН відсоток заповідності складає 42,3%, США – 27,08%, РП Польща – 23%.

По завершенню виступів учасниками наради окреслено подальші кроки щодо створення національного природного парку.

Нагадаємо, що в межах Сокальського району створено 14 об’єктів та територій природно-заповідного фонду загальною площею 3299,1 га. Зокрема, парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва "Парк ХVIII ст. с. Тартаків"; лісовий заказник "Великий ліс", ботанічний заказник "Волицький"; ландшафтний заказник "Федорівка"; заповідні урочища: "Борове", "Великомостівське", "Борок"; ботанічні пам’ятки природи: "Віковий ясен", "Дуб Длань Русі", "Ясен Яна Павліковського", "Дуб Куличків", "Липа Святого Михаїла" та "Дуб Спасителя".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ