Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Старосамбірському лісництві виявили ознаки незаконної вирубки

Активісти ГО “ЛІіС” виявили ознаки незаконної вирубки дерев в Старосамбірському лісництві ДЛГП “Галсільліс”.

В результаті обстеження експертами ГО “ЛІіС”, яке проходило на території Старосамбірського ДЛГП, Старосамбірського л-ва “Галсільліс”, були виявлені самовільні поруби дерев без наявності тавра на пеньках зрубаних дерев. Вони  приховані землею, порубковими рештками та лісовою підстилкою. Проміжок часу зрубу варіюється: від зимово-весняної рубки до свіжозрубаних (хвоя порубочних решток ще зелена), а також порубів дерев бука в день обстеження.

Під час обстеження 10 cерпня було зафіксовано незаконну порубку дерев (бука лісового). Група осіб з 4-5 осіб здійснювала зрізування дерев вздовж лісової дороги, розпилювала їх та навантажувала на автомобіль марки ЗІЛ-131 з номерним знаком ВС7297СК. Лісопродукція була відтранспортована на окраїну населеного пункту Старий Самбір поблизу старого “Єврейського” кладовища.

На іншій ділянці поблизу населеного пункту Старий Самбір виявлена іще одна найімовірніше незаконна порубка 18 дерев сосни звичайної. Дана рубка знаходиться за межами НПП “Королівські Бескиди”.

За результатами обстеження ГО “ЛІіС” направлено повідомлення про вчинене лісопорушення до Державної екологічної інспекції Львівської області та правоохоронних органів.

За здійснене правопорушення передбачена кримінальна відповідальність та фінансове відшкодування за зрізані дерева, які значно перевищують можливий фінансовий зиск від їх реалізації зловмисниками.

Закликаємо відповідальних громадян бути й надалі пильними, щоб недобросовісні “ділки” не наживалися на підвищеному попиті дров'яної деревини та купляти її лише через законно встановлені процедури. Зокрема через контактування найближчого лісокористувача чи через місцеву адміністрацію. Звернутися за придбанням деревини можна як по телефону, так і написавши письмову заяву, текст якої вам продиктують у приміщенні контори лісокористувача. Більш детальніше про процедуру закупівлі дров для населення ми поінформуємо окремо.

Нагадуємо, що процедура закупівлі деревини для підприємців передбачає її вільне придбання на спеціально організованих аукціонах, інформацію про які ви зможете отримати безпосередньо у кожного лісокористувача.

Не даймо вирубати наші ліси чорним лісорубам під прикриттям війни!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ