Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Театрі Заньковецької представлять «Трьох товаришів» з Нищуком в головній ролі

Сьогодні, 30 листопада, в Національному академічному театрі ім. М. Заньковецької покажуть виставу «Три товариші» режисера Юрія Одинокого за мотивами однойменного роману Ремарка. Головні ролі зіграють народний артист України Євген Нищук, а також заслужена артистка України Анжеліка Савченко.

Про це під час брифінгу розповів генеральний директор Театру ім. М. Заньковецької Андрій Мацяк, передає кореспондентка Гал-інфо.

Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
1/1

Як відомо, Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка (м. Київ), у складі якого прибув Євген Нищук, представить на львівській сцені одразу дві вистави. Так, окрім «Трьох товаришів», львівська публіка також зможе побачити шекспірівського «Річарда III». Цю виставу на сцені Театру Заньковецької покажуть вже завтра, 1 грудня.

Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
1/2

За словами Євгена Нищука, вистави, які впродовж двох днів покажуть «франківчани», є своєрідним привітанням Національного академічного театру ім. М. Заньковецької зі 100-річчям.

 «Я маю честь вітати Театр не лише як Міністр культури, але й з творчого боку. Багато театрів вітальну частину несуть в собі роботами, якими хочуть поділитись з колегами і глядачами. Я дуже радий, що ми з колегами-«франківцями» представимо аж дві роботи, які мають великий успіх і в Києві, і по Україні» - наголосив Нищук.

«Сьогодні ми представимо львів’янам велике полотно. Воно велике і за тривалістю, і за автором. Воно велике за тими обставинами, які розповідаються в цій роботі. Вона дуже співзвучна з тим часом і тими обставинами, які багато хто в Україні переживає зараз. Хлопці, які повертаються з війни, які не знають, куди подітись, в яких загострене почуття справедливості, які не можуть одразу знайти роботу, які не знають, як влаштувати своє життя. Ці всі тексти є закладені в Ремарку. Тому ця робота є дуже жива і знакова. Мене питають чому я досі не покинув сцену. Ось в цій виставі, зокрема, є багато відповідей на багато стратегій в культурній політиці насправді», - додав міністр.

Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
1/1

Як зазначив режисер Юрій Одинокий, робота над виставою «Три товариші» тривала близько року.

«Ми довго працювали над виставою – майже рік. Пережили дві втрати – я втратив маму, а Євген Нищук дружину. У нас був важкий випуск, але майже рік тому, 16 грудня 2016 року у нас відбулась прем’єра на сцені Національного театру ім. І. Франка», - підсумував режисер вистави.

Нагадаємо, Заньківчани святкують свій перший 100-літній ювілей

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ