Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні 4,5 тисяч мостів потребують негайного ремонту — Укравтодор

В Україні налічується близько 17 тисяч мостів різного віку та розміру. З них — 4,5 тисяч потребують негайного ремонту. Про це в ефірі програми «Нині вже» повідомив Олександр Кава, радник голови Укравтодору та колишній заступник міністра інфраструктури, - Громадське.

«Що стосується мостів, то на дорогах загального користування у нас є 17 тисяч мостів, з яких 2/3 потребують капітального ремонту. А 4,5 тисячі потребують дуже термінового ремонту», — сказав Кава.

За його словами, серед доріг загального користування в Україні —  95% доріг експлуатуються понаднормово.

«Це ті дороги, які потребують капітального ремонту, але експлуатуються через те, що не було достатнього фінансування, вони вже з простроченими строками ремонту», — додав посадовець.

Нагадаємо, 14 серпня у Генуї на півночі Італії обвалився міст, на якому була прокладена автомагістраль. Під час обвалення на мосту перебувало близько 30 автомобілів та 3 вантажівки.

Кількість загиблих унаслідок обвалення автомобільного мосту в Генуї, за останніми даними, становить 39 людей. До цього було відомо про 38 загиблих.

Обвалення спричинило транспортний колапс — десятки автомобілістів зупинилися біля тунелю, який передує цьому мосту. У місті під час обвалення мосту була злива та гроза. 

Повідомлялось, що Міністерство транспорту Італії подасть цивільний позов до суду проти компанії Autostrade per l'italia, яка відповідальна за функціонування мосту, що обвалився в Генуї.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ