Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні діти почали частіше хворіти на коронавірус

В Україні почали фіксувати більше випадків дитячих захворювань на коронавірус. Про це на брифінгу заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє Суспільне

За його словами, збільшення захворюваності на коронавірус буде спостерігатися до кінця лютого, і це сезонне явище. Всього за останній тиждень від коронавірусу померло 42 людини, 80% старші за 60 років. Кузін також нагадав, що 23 січня в Сумській області зафіксовано перший випадок зараження новим штамом коронавірусу "Кракен".

"Інфікування відбулося в межах України, за кордон хворий не виїжджав. Людина повністю одужала, перебіг був середньої важкості. Спеціальних симптомів цей штам не має. Але підвищена тенденція до швидкості передачі, також більше походить від імунної відповіді", — сказав він.

Видання зазначає, Кузін також додав, що в Україні почали фіксувати більше випадків дитячих захворювань і закликав вакцинувати дітей, насамперед тих, які мають інші тяжкі захворювання, що можуть ускладнити перебіг коронавірусу.

"Зараз в Україні використовують три типи вакцин плюс дитячий Пфайзер, яким можна вакцинувати дітей віком від 5 років. Особливість дитячої вакцини у тому, що вона містить всього 10 мікрограмів РНК. Ця вакцина доставлена нам як гуманітарна допомога у кількості 125 тис. доз", — сказав головний санлікар країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ