Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні хочуть запровадити штрафи за порушення у сфері підготовки водіїв

МВС із депутатами розробили законопроект, яким хочуть запровадити штрафи за порушення у сфері підготовки водіїв. Про це на своїй Facebook сторінці повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

“Пропонуємо на законодавчому рівні запровадити відповідальність посадових осіб сервісних центрів МВС та інших закладів за порушення встановленого порядку прийому іспитів для отримання права керування ТЗ, оформлення та видачі посвідчення водія, а також надати право самостійно опанувати зміст типової теоретичної програми”, – розповів Драп’ятий.

За порушення порядку підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації на водіїв транспортних засобів пропонують накладати штраф від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (це від 17 тис. грн. до 34 тис. грн.).

А за порушення порядку державної акредитації закладів, які проводять підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв, атестації їх спеціалістів та порядку оформлення або видачі посвідчення водія хочуть передбачити штраф від 500 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів (від 8,5 тис. грн до 17 тис. грн).

“Також цим же законопроектом пропонується імплементувати найкращий міжнародний досвід Великобританії, Іспанії, Нідерландів, Бельгії щодо надання права самостійно опанувати зміст типової теоретичної програми”, – підкреслив заступник міністра.

Драп’ятий зазначив, що МВС пропонує лібералізувати процес підготовки до теоретичного іспиту, а також унеможливити корупційну складову.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ