Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні можуть оголосити масштабну амністію

Верховна Рада має намір оголосити в 2011 році амністію найбільш соціально незахищених засуджених, зокрема, неповнолітніх, вагітних, літніх, інвалідів.

За прийняття в першому читанні законопроекту номер 7400 "Про амністію в 2011 році" проголосували 311 депутат при 226 мінімально необхідних, пише Остров.

У пояснювальній записці до законопроекту відзначається, що в установах виконання покарань на цей момент перебуває досить велика кількість осіб, до яких може бути застосована амністія в разі прийняття відповідного закону.

Серед них майже 8 тисяч засуджених вперше за вчинення злочинів невеликої та середньої тяжкості, а також злочинів з необережності, 1,4 тисячі неповнолітніх осіб, близько 2 тисяч засуджених, які відбувають покарання у виді обмеження волі, 717 інвалідів 1-ї та 2-й групи, близько 1 тисячі засуджених, які досягли 60-річного віку, 5,5 тисячі хворих на туберкульоз в активній формі.

Додамо, востаннє Рада оголошувала амністію в грудні 2008 року, коли планувалося амністувати близько трьох тисяч осіб.

Нагадаємо також, що наприкінці минулого року запорізький суд амністував обвинувачених у справі про вибух будинку в Дніпропетровську. Всі троє, маючи на утриманні неповнолітніх дітей, потрапили під дію закону "Про амністію".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ