Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Україні можуть початися профспілкові страйки

Сьогодні, 5 грудня, відбулося спільне засідання президій членських організацій Об'єднання профспілок Львівщини - бюджетної сфери. У зв'язку з критичною ситуацією, пов'язаною з недостатнім фінансуванням, порушенням строків виплати заробітної плати, переведення працівників на неповний робочий день. Ухвалили звернення до Президента, Голови ВРУ, в. о. прем’єр-міністра та голови Львівської ОДА щодо забезпечення належного фінансування галузей бюджетної сфери та дотримання прав працівників на оплату праці.

Уачсники вислови стурбованість з приводу недостатнього фінансування та невиконання державних соціальних гарантій для працівників освіти і науки, охорони здоровя, культури, державних службовців у 2012 році. Голова Об`єднання профспілок Львівщини Роман Дацько зазначив, що сьогодні є серйозні недофінансування у бюджетних сферах. Він наголосив, що профспілкам треба триматися разомі показати свою солідарність.

Головін вимоги профспілок до влади: вжити невідкладних заходів щодо повного фінансування витрат на оплату праці працівникам бюджетних галузей у 2012 році та встановлення базових посадових окладів працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки на рівні не нижче розміру мінімальної зарплати, що відповідатиме вимогам статті 6 Закону України «Про оплату праці». Також ряд інших вимог.

Роман Дацько зазначив, що є чимало обіцянок щодо перегляду бюджету, але якщо до 10 грудня проблема з фінансуванням не вирішиться, то профспілками вчинятимуться «інші дії».

«Спочатку ми намагатимемося досягнути компромісу, але якщо цього не вдасться, то ми вдамося до радикальних дій – акцій протесту, або страйку», - зазначив Роман Дацько.

Фото: torezdon.blogspot.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ