Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні на 100 тисяч чоловік — 26 осіб закінчують життя самогубством

В Україні на 100 тисяч чоловік — 26 осіб закінчують життя самогубством — про це сьогодні, 18 жовтня 2006 року, під час зустрічі з провідними психіатрами Львівщини та начальником ГУОЗ ЛОДА повідомила представник Всеукраїнської організації охорони здоров’я та Бюро цієї організації в Україні доктор Ліліана Урбіна, наводячи дані за 2004 рік.

За її словами, серед шести країн Європи, в яких діє Програма розвитку охорони психічного здоров'я, в Україні є найвищий рівень самогубств. На думку Ліліани Урбіни, серед причин вчинення самогубств є перш за все надмірне вживання алкоголю, а також стресові ситуації, яким передує соціальне становище, адже Україна зараз перебуває на перехідному етапі розвитку.
 «У цій сфері є багато проблем і потрібно працювати, а також приділяти найбільшу увагу, проводячи зміни у галузі психіатрії», — зазначила представник ВООЗ.
 Вона також додала, що в України є великий плюс — це велика кількість професійних ресурсів, від яких можна відштовхуватися, впроваджуючи Державну цільову комплексну програму розвитку охорони психічного здоров'я в Україні на 2007-2011 роки.
 Нагадаємо, сьогодні у Головному управлінні охорони здоров’я ЛОДА відбулася зустріч керівників ГУОЗ ЛОДА та провідних психіатрів області з представником Всеукраїнської організації охорони здоров’я та Бюро цієї організації в Україні доктором Ліліаною Урбіною. Під час зустрічі учасники обговорили план допомоги у розробці Державної цільової комплексної програми розвитку охорони психічного здоров'я в Україні на 2007-2011 роки.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ