Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні на одну вакансію три претенденти

За підсумками травня на Міжнародному кадровому порталі hh.ua кількість вакансій збільшилась на 5%. Кількість нових резюме знизилась на 4%. Такі зміни суттєво не вплинули на показники конкуренції. Як і в минулому місяці hh. Індекс (співвідношення кількості резюме до кількості вакансій) склав три пошукачі на одне вакантне місце. Повідомив HeadHunter Україна.

З початку року ринок праці стабільно демонструє приріст числа вакансій, що спричинило незначне зниження конкуренції. У травні кількість вакансій зросла на 5%, кількість нових резюме зменшилась на 4%. Як наслідокhh. Індекс (співвідношення кількості резюме до кількості вакансій) знизився з 3,1 до 2,9. А це означає, що на одне вакантне місце стабільно претендує 3 вільних спеціалісти.

Як і раніше найважче знайти роботу топ-менеджерам. У травні незначне зниження кількості вакансій призвело до збільшення конкуренції у цій галузі. Також достатньо складно знайти роботу у сфері юриспруденції – за одне вакантне місце тут змагаються 7-8 пошукачів. Крім юристів і менеджерів вищої ланки, в ТОП-5 проф. сфер з високою конкуренцією увійшли студенти та спеціалісти без досвіду роботи, представники виробничих спеціальностей, а також бухгалтери та фінансисти.

У ТОП-5 проф. сфер з найнижчою конкуренцією як і раніше входять продажі. Зростання числа вакансій у травні призвело до ще більшого зниження показників конкуренції серед селзів і зараз там претендує не більше однієї людини на вакантне місце. Також у рейтингу найменш конкурентних проф. сфер – туризм і готельно-ресторанний бізнес, консалтинг, автомобільний бізнес та страхування.

Як і в минулому місяці найвища конкуренція спостерігалась у Києві та Київській області, а також у Сумах, Запоріжжі, Дніпропетровську, Полтаві та Харкові. Простіше було знайти роботу жителям західних регіонів України – Львова, Тернополя, Луцька, Чернівців, а також Хмельницького.

Критичною залишається ситуація на Сході країни – в Донецькій та Луганській областях. Кількість пропозицій роботи там кардинально не змінюється, а показники конкуренції найвищі.

Дані були отримані в результаті аналізу бази вакансій та резюме Міжнародного кадрового порталуhh.ua у червні 2016 року.

HeadHunter Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ