Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

В Україні на утримання міліції витрачають більше, ніж на освіту

Влада Януковича збільшила витрати на утримання державного управління практично вдвічі. Про це учора, 15 січня, під час обговорення проекту державного бюджету на цей рік повідомив депутат Львівської облради Йосиф Ситник.

За словами депутата, протягом останніх п’яти років правління чинного режиму спостерігаємо ситуацію, коли фактично 15% видатків державного бюджету йде на державне управління, понад 8% - на правоохоронну систему. В той же час на соціальний захист йде 20%, а 28% - це трансфертні платежі. Виходить так, що охороні здоров залишається 2,9%, а освіті лише 7,2%.

«Тенденція свідчить про формування бюрократично-адміністративної системи в державі, коли фактично 25 % бюджету йде на поліцейські функції, правоохоронну систему і державне управління. За останні п’ять років витрати на державне управління зросли вдвічі. Водночас, приріст видатків на освіту і науку – лише на 14%. На охорону здоров’я десь близько 37%. Я вже не кажу про такі статті як духовний, спортивний розвиток – лише 1,7% державного бюджету», – додав він.

Депутат зауважив, що видатки на соціальний захист становлять близько 20% бюджету.

«Це означає, що наші громадяни фактично не мають інших джерел надходжень, окрім соціального забезпечення, тобто, пенсій, соціальних виплат, допомоги з безробіття. У них немає доходів ні від власності, ні відсотків по депозитах, ні заощаджень. Такі люди на короткому повідку у влади, як і бюджетники, у яких оклад відстає за першим тарифним розрядом від мінімальної зарплати. Перед виборами вони отримують якісь подачки і голосують за владу. Приміром, у жовтні мінімальні зарплати і пенсії зростуть на 50-70 гривень, а це за 4 місяці до чергових президентських виборів», – додав він.

Фото - ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ