Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Україні намагаються закласти бомбу під релігійний мир, - митрополит Димитрій

В Україні намагаються закласти бомбу під такий тендітний релігійний міжконфесійний мир. Про це сьогодні, 3 січня, на прес-конференції повідомив владика Димитрій (в миру Вадим Рудюк), митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП.

«Сьогодні закладається напрямок зміни у законодавстві про свободу совісті та релігійні організації. Церкві намагаються надати статус юридичної особи. Таким чином Церква буде підпорядковуватися законодавству держави й буде прирівняна, наприклад, до міністерства. Подібна модель сьогодні існує в Російській Федерації», - повідомив митрополит Димитрій.

Він також наголосив: «Зараз не можна закласти бомбу під цей релігійний мир, який установився з кінця 90-х років. Церква не проти такого регулювання відносин, але не за умов, в яких ми зараз знаходимося, адже сьогодні є серйозні тенденції до утисків»

Митрополит Димитрій повідомив, що цей законопроект повинен був розглядатися у верховній Раді 1 лютого і вже був підписаний президентом, однак 23 січня відбувся позачерговий Собор всеукраїнської ради церков, яка звернулася до голови Верховної ради з проханням його не розглядати. Це прохання було взяте до уваги.

«Це зневага з боку держави до релігійних конфесій в Україні. Дана редакція законопроекту нівелює наше прагнення до створення Єдиної помісної Церкви в Україні», - заявив митрополит Димитрій.

Владика також зазначив, що в цьому питанні УПЦ КП підтримали ієрархи УПЦ МП та УГКЦ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ