Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні планують покращити умови праці для співробітників ТРЦ

Як повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, в Україні планують покращити умови праці для співробітників ТРЦ.

У проекті нових змін до державних будівельних норм щодо підприємств торгівлі міститься низка обов’язкових вимог до проектування окремих побутових приміщень та паркувальних місць для працівників торговельних та торговельно-розважальних центрів з метою покращення умов праці співробітників.

ʺСьогодні у діючих нормах щодо підприємств торгівлі відсутні вимоги до проектування побутових приміщень та окремих паркомісць для працівників торговельних центрів та ТРЦ. Там містяться лише загальні вимоги до проектування об’єктів обслуговування та місць для паркування транспортних засобів. Тому з метою забезпечення зручності і комфорту людей, що працюють в торговельних центрах, ми вирішили переглянути норми щодо цьогоʺ, — повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Тобто в зміні до ДБН ʺПідприємства торгівліʺ прописали вимоги щодо проектування у складі торговельних або торговельно-розважальних центрів:

об’єктів сервісного обслуговування для працівників (це приміщення побутового обслуговування, санітарно-гігієнічні кімнати, душові, кімнати для особистих речей, прийому їжі, відпочинку тощо);

місць паркування і зупинок легкових автомобілів для працівників;

місць паркування і зупинок вантажних автомобілів та автобусів, які обслуговують будівлю (за необхідності).

Умови розміщення парковок для відвідувачів і працівників, а також необхідна кількість машиномісць визначаються згідно з ДБН Б.2.2-12 ʺПланування і забудова територійʺ. При цьому не менше 10% місць на парковках повинні бути обов’язково облаштовані для людей з інвалідністю.

Зміна № 1 у ДБН В.2.2-23-2009 ʺПідприємства торгівліʺ розроблена фахівцями ПАТ ʺКиївЗНДІЕПʺ, вже затверджена та вступить у дію орієнтовно через 3 місяці після офіційного опублікування.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ