Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні почали споруджувати будинки для прийомних сімей, які втратили житло

Перші 14 будинків для великих прийомних родин із прифронтових регіонів почали будувати в Україні. Їх будують за ініціативи Фундації Олени Зеленської “Адреса дитинства” у 8 областях. Про це повідомили 13 вересня у пресслужбі
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Сьогодні в Україні налічується 1310 великих прийомних родин. У них виховують від 5 до 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За час повномасштабної війни без дому залишилися щонайменше 80 таких родин. Вони виїхали у більш безпечні регіони України, але так і не мають постійного місця проживання.

У презентації проєкту взяли участь Міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

“Для того, щоби кожна дитина виховувалась в родині, важливо, аби спільнота прийомних батьків збільшувалася. Будинки для прийомних сімей - це вагома підтримка для тих, хто бере на себе відповідальність і приймає у сім’ю дітей. Ми хочемо, аби допомога таким сім’ям не була формальною. І саме будівництво будинків є одним із ключових напрямків роботи для нашої команди також” - зазначила Оксана Жолнович.

Однією із перших новий дім матиме родина Алли та Олександра Ярославцевих із Запорізької області. Їхня домівка в рідній Михайлівці вщент зруйнована. Батьки з одинадцятьма дітьми наразі орендують житло в Борисполі.

“Коли рік тому з’явилася моя Фундація, щоби допомагати українцям долати гуманітарні, освітні, медичні виклики, які виникли через війну, одні із перших, кому ми стали допомагати - великі прийомні родини. Кожній четвертій ми надали необхідні речі – від меблів та одягу до ноутбуків. Але ви здогадуєтеся, який їх запит був основний: дім. Ми не можемо на разі повернути їм їхній дім. Але ми можемо дати дитинству, яке опинилося у вигнанні, нову адресу, яка стане улюбленим домом”, – сказала перша леді.

Нові будинки для великих прийомних родин будуть інклюзивними, енергоефективними та матимуть облаштовані укриття.

Проєкт “Адреса дитинства” реалізується винятково коштом міжнародних донорів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ