Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Україні пройшов Національний форум з інтелектуальної власності

Збереження культурної спадщини та комерціалізація творчості: висновки третьої сесії Національного форуму з інтелектуальної власності та інновацій «IP LET FORUM»

Учасники сесії обговорили тенденції розвитку креативних індустрій, технологічні і етичні виклики, що постають перед креативним сектором, запити кіноіндустрії і державна система правової охорони інтелектуальної власності та інші.

Під час дискусії Анастасія Образцова, директорка Українського центру культурних досліджень, директорка Директорату креативних індустрій Міністерства культури України (2018-2019), зазначила, що «через повномасштабну війну креативні індустрії отримали вдвічі менше доходів, у порівнянні з попереднім роком і, відповідно, не додали до держбюджету податкових надходжень – йдеться про понад 14 млрд грн податків».

Юлія Сінькевич, продюсерка, співзасновниця Української кіноакадемії, голова Наглядової ради Українського інституту, наголосила на тому, що «кіноіндустрія потребує державної підтримки, адже це наша інформаційна безпека, що допомагає доносити наші наративи, показувати наших героїв».

Антон Мартинов, засновник видавництва «Лабораторія» і сервісу електронних та аудіокниг Лібраріус, зазначив, що «Український ринок наразі називають одним із найдинамічніших в Європі».

Підсумовуючи дискусію, Мар'яна Томин, директорка Департаменту культурної спадщи МКІП, наголосила: «…Перед нами стоїть важливе питання – як переосмислити виклики війни. Прискореними темпами вирішити проблеми, які накопичувалися не лише через війну, а й через бездіяльність та байдужість».

Також учасників дискусії виступили — Валерій Харчишин, очільник ГО УААСП, лідер гурту «Друга Ріка» та Марина Лосєва, fashion-експертка, засновниця Ukrainian Fashion Education Group і Blur.

Модератором сесії виступив Дмитро Дорошенко, начальник відділу розвитку креативних секторів економіки ІР офісу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ