Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні пройшов оборонний хакатон IDI Cam

Двісті учасників першого оборонного хакатону IDI Camp запропонували свої розробки для українського війська. Про це повідомили в пресслужбі Укроборонпрому.

200 учасників, 50 команд і  10 найкращих проєктів – такі підсумки першого оборонного хакатону IDI Camp, який відбувся у Києві 23-25 вересня за підтримки Державного концерну «Укроборонпром».

Упродовж трьох днів фахівці з ІТ, інженери та конструктори спільно з військовими працювали над  інноваційними рішеннями, які допоможуть здобути Збройним силам України технологічну перевагу над ворогом. Йдеться про системи відволікання та психологічного впливу, електромагнітну зброю, обстеження та пошук мін і вибухонебезпечних предметів, БПЛА, протидію ворожим засобам РЕБ, мобільні радіолокаційні станції тощо.

Експертну та менторську підтримку під час форуму для розробників (хакатону) командам надавали представники Укроборонпрому, Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine, Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗСУ, а також військові, які спеціально приїхали з передової.

Київська школа економіки навчила учасників презентувати стартапи потенційним інвесторам. 

«Цей захід особливий, тому що відбувається під час війни. Тому ми сьогодні маємо розробляти те, що вже завтра може бути прийнято на озброєння ЗСУ і допомагати українським військовим визволяти наші міста, – наголосив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв. – Ви інвестуєте зараз свої знання, таланти, працю та час у майбутню перемогу над ворогом – і ми разом з армійцями маємо посприяти тому, щоб якомога скоріше втілити у життя найкращі інновації».

Загальний призовий фонд становив $25000. Гранти отримали 10 проєктів. За перше місце – $4000, за друге – $1000.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ