Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні розпочато кампанію з профорієнтації молоді

В Україні розпочато кампанію з профорієнтації молоді

Державна служба зайнятості розпочинає загальнонаціональну інформаційну кампанію з професійної орієнтації абітурієнтів та старшокласників. Кампанія має на меті здійснення допомоги молодим українцям визначитись із найбільш підходящою для них професією.

Тестування для визначення своїх здібностей та схильностей до тієї чи іншої професії можна безкоштовно пройти у будь-якому з 550 центрів зайнятості по всій країні.

За інформацією відомства, для залучення молоді до профорієнтаційного тестування на загальнонаціональних телеканалах та в Інтернеті транслюватимуться ряд соціальних роликів, що розповідатимуть про важливість обрання своєї майбутньої професії для молодих українців.

«Саме тестування абсолютно нескладне, але дуже корисне. Адже за даними міжнародних експертів близько половини випускників працює не за фахом, а кожен третій іде змінювати професію одразу після закінчення вищого навчального закладу», - зазначає заступник голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко.

За його словами, дитині дуже важливо ще у школі зрозуміти до чого лежить душа і продовжувати навчатись саме за тією професією, яка підходить під тип темпераменту, індивідуальні схильності та здібності.

Для того, щоб пройти тестування у центрі зайнятості не потрібно ніяких попередніх приготувань. Спеціаліст центру підбере необхідний тест для відвідувача, який триває від 30 до 180 хвилин. По його завершенню відвідувач отримує інформацію, яка допоможе визначити галузь професійної діяльності до якої найбільш розташована людина.

Для того, щоб попередньо зареєструватись на консультацію до центру зайнятості можна використати сервіс електронної черги.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ