Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні стартує курс по вебдоступності для людей з інвалідністю

Громадська спілка «Ліга Сильних» у співпраці із компанією “Inclusive IT” розпочинають набір на перший курс по вебдоступності для людей з інвалідністю.

Навчання відбудеться в рамках реалізації проєкту “Центр експертизи у сфері прав людей з інвалідністю”. Про це повідомила виконавча директорка громадської спілки «Ліга Сильних» Дар’я Сидоренко. 

«Ми розпочинаємо набір на перший курс з вебдоступності. Курс орієнтований у першу чергу на людей з інвалідністю, які хотіли би отримати нову професію. Навчання розпочнеться в другій половині вересня і буде тривати кілька місяців. Відсьогодні можна подавати заявку на участь у курсі», – повідомила виконавча директорка громадської спілки «Ліга Сильних» Дар’я Сидоренко.

Курс «Вебдоступність»  включає 8 основних блоків, які розділені на заняття по кодуванню, питанням доступності та програмні платформи. Додатково передбачені лекції з бізнесу та програмування. Для людей з інвалідністю (з порушеннями зору) програма адаптована під скрінрідери. Заявку на участь також можуть подавати ветерани, представники громадського сектору та ІТ компаній. 

Детальніше про проєкт можна дізнатись за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ