Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні стартувала підпільна вакцинація від Covid-19?

Напередодні, про підпільну вакцинацію VIP посадовців та представників влади повідомив бізнесмен Михайло Бродський, який твердить, що серед тих, хто вакцинувався, є низка народних депутатів, а також прем'єр-міністр Денис Шмигаль та глава медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький.

Як зазначається, вакцинація проходить під грифом секретності на базі однієї з приватних клінік Києва. Публічно інформацію про це ніде не знайдеш, її поширюють від знайомих до знайомих. 

Походження вакцини невідоме, проте продавці стверджують, що це препарат, розроблений німецькою компанією BioNTech і американської Pfizer. І запевняють, що вакцина не підроблена. Цією вакциною з 27 грудня вже почали щеплюватися в країнах ЄС. Також нею вакцинують в США, Ізраїлі, Великій Британії та багатьох інших країнах.

За непідтвердженою інформацією, представникам української еліти – політикам і багатим бізнесменам – почали пропонувати підпільну послугу з вакцинації препаратом BioNTech і Pfizer тиждень тому. Але задоволення це не з дешевих. Вартість нелегального щеплення від коронавірусу становить від 1 до 3 тисяч євро.

На новину вже відреагував президент України Володимир Зеленький, який повідомив, що доручив Службі безпеки та іншим правоохоронцям негайно перевірити інформацію про нібито ввезення в Україну контрабандою вакцини від коронавірусу.

"Якщо хтось справді додумався таємно та з порушенням закону ввезти вакцину для продажу, реакція має бути максимально жорсткою.

У держави є чіткий план вакцинації. Спочатку щеплення отримають люди з груп ризику та ті, хто на передовій у боротьбі з ковідом.

За контрабанду і контрафакт має бути покарання", - зокрема зазначив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ