Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні суттєво зросли розміри штрафів за браконьєрство

25 липня було оприлюднено спільний наказ Мінприроди та Мінагрополітики про введення нових штрафів за браконьєрство. Як уточнив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, у середньому розміри штрафів збільшилися в чотири рази за знищення та завдання шкоди всім видам тварин, передає Урядовий портал.

«Браконьєрство в Україні давно набуло небувалих розмахів. Ми вважаємо, що браконьєр повинен платити не тільки штраф, але і компенсувати кошти, які необхідно вкласти на відтворення знищених браконьєром тварин. Ми розуміємо, що затятих браконьєрів не лякають навіть такі розміри штрафів і будемо надалі посилювати боротьбу з браконьєрами. Те, що вони роблять з природою, немає жодних виправдань і пояснень», - сказав Остап Семерак.

Він також зазначив, що за різними даними, в Україні щороку в середньому затримується десятки тисяч браконьєрів.

«Браконьєрів не лише стало більше, але й зросла їхня технічна озброєність від застосування приладів нічного бачення, супутникового зв’язку, електровудок, карабінів – до автоматів, до всюдиходиходів і навіть БТР. При цьому в Інтернеті чимало сайтів містять інструкції як самостійно можна швидко змайструвати браконьєрську сучасну зброю», - зазначив Остап Семерак.

Згідно нових правил браконьєрові необхідно буде компенсувати за незаконне добування або знищення лося - 80 тис. грн (було 20 тис. грн), оленя європейського - 60 тис. грн (було 15 тис. грн), лані - 40 тис. грн (було 10 тис. грн), козулі і муфлона - 32 тис. грн (було 8 тис. грн). 

 Також збільшені суми відшкодування за незаконне добування або знищення хутрових і птахів. Зокрема, бобра - 10 тис. грн (було 2600 грн) зайця- русака - 8 тис. грн  (було 500 грн); бабака, куниці - 6 тис. грн (було 1500); лебедя - 4 тис.грн (було 1 тис. грн), галагаза, гусей, кекликів, куріпок сірих, фазанів - 2 тис. грн (було 500 грн).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ