Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні відзначають День благодійництва

Щорічно в Україні у другу неділю грудня відзначають День благодійництва. З цієї нагоди Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман висловив привітання українцям.

Шановні громадяни! Від імені Уряду та від себе особисто вітаю з Днем благодійництва!

Благодійна діяльність є одним з найбільш шанованих занять у кожній країні, що уособлює собою шляхетні риси гуманізму, доброчесності та допомоги ближньому. Рівень розвитку благодійництва є чітким індикатором розвитку суспільства. Поширення благодійництва свідчить, яке місце у суспільстві займають принципи моралі та культури загалом.

Протягом останніх кількох років в Україні значно зросла кількість людей, які займаються благодійництвом. Під час подій на Майдані, протягом усього часу збройної агресії проти нашої країни ми зрозуміли, що взаємодопомога та взаємовиручка є надзвичайно важливими для народу, який бореться за краще майбутнє, який змушений захищати Батьківщину від ворога. Благодійництво є одним із способів, у який ми можемо допомагати один одному, не покладаючись на інших.

На жаль, ми досі маємо чимало суспільних проблем, з якими держава не в змозі впоратися самотужки. Лікування та реабілітація важко хворих пацієнтів, допомога травмованим воїнам, навчання обдарованих дітей – у житті наших співвітчизників трапляється чимало проблем, з якими вони залишилися б віч-на-віч без допомоги благодійників. Однак чуйність, увага та допомога інших людей залишають їм шанс на майбутнє чи на досягнення своєї мрії. Уряд, розуміючи усю важливість благодійної діяльності для нашої країни, вважає своїм обов’язком підтримувати благодійництво та співпрацювати з усіма, хто допомагає ближнім. Не забуваймо, що кожна гривня, перерахована у дитячий благодійний фонд чи зібрана волонтерами на потреби фронту, може врятувати чиєсь життя.

Висловлюю подяку всім благодійникам і представникам благодійних фондів за важливу громадську позицію та почуття соціальної відповідальності за долю нашого суспільства! Бажаю всім міцного здоров’я, добробуту, реалізації подальших успішних благодійних проектів!

З повагою Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ