Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україні затвердили 16 тимчасових голів регіональних митниць

Державна митна служба затвердила 16 тимчасових керівників регіональних митниць у ході створення нової митної служби України.

Про це повідомив голова Державної митної служби Максим Нефьодов, передає Громадське.

«Цей шлях виявився якимсь значно важчим, аніж я очікував, але, нарешті, поїхали: типові структури затверджені, положення про митниці тільки що підписав, 16 в.о. керівників на реєстрацію юридичних осіб обрані, завірені копії документів з Кабміну отримані», — повідомив Нефьодов.

Він зазначив, що тепер очікує, поки всі ці дії затвердить Міністерство фінансів.

2 жовтня 2019 року уряд затвердив регіональну структуру митниці.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомляв, що очікує на запуск Державної митної служби з 1 листопада 2019 року.

Раніше президент України Володимир Зеленський доручив уряду запустити роботу нової митної служби до 1 грудня 2019 року.

28 серпня в Україні офіційно запустили Державну податкову службу. Відтепер ця служба буде займатися збором податків замість ДФС.

21 серпня Кабінет міністрів України схвалив розпорядження, яким поклав повноваження й виконання функції адміністрування податків з ДФС на Державну податкову службу.

18 грудня 2018 року уряд ухвалив рішення про розділення ДФС на 2 окремих органи — митну та податкову служби, а 6 березня 2019 року затвердив відповідні положення про ці державні органи.

20 березня 2019 року Кабмін оголосив конкурс на голів податкової та митної служб. Зарплата керівників нових служб складе по 24 тисячі гривень.

23 квітня завершився конкурс на голову Державної податкової служби України. Його переміг заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

8 травня Кабінет міністрів України призначив Сергія Верланова новим головою Державної податкової служби.

25 червня відбувся фінальний етап конкурсу на голову Державної митної служби, у якому переміг заступник міністра економічного розвитку України Максим Нефьодов

Державна фіскальна служба була створена у 2014 році як правонаступник Міністерства доходів і зборів України. Вона відповідальна за податковий та митний напрям. У часи президентства Віктора Януковича, Міністерство доходів і зборів підозрювали у створенні централізованих схем з ухилення від оподаткування та відмивання коштів, а також «торгівлі» податковими кредитами з податку на додану вартість, які завдали збитків державі на мільярди гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ