Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні знову рекорд хворих на COVID-19

В Україні за минулу добу, 1 жовтня, коронавірусне захворювання підтвердили у рекордної кількості людей — 4 633. Також відомо, що 2 148 пацієнтів вчора одужали, а 68 — померли від ускладнень. Рекордну кількість хворих виявляють вже третю добу поспіль.

Про це свідчать дані карти Ради національної безпеки та оборони України щодо поширення коронавірусу, інформує Громадське.

В Україні за весь час епідемії COVID-19 виявили у 217 661 людини. З них 96 591 пацієнт одужав, а 4 261 — помер від ускладнень. Продовжують лікуватися понад 116 тисяч людей.

Найбільше нових хворих за добу виявили на Харківщині (460), у Києві (447), на Дніпропетровщині (334), Одещині (280) та Сумщині (242).

Натомість найменше хворих виявили у Кіровоградській і Луганській областях — 14 і 49 випадків відповідно.

Епідемія досі триває?

Так. Крім того, вона не йде на спад ні у світі, ні в Україні. Український уряд прогнозував, що на кінець вересня або початок жовтня у нас за добу виявлятимуть 3000 хворих. Але цю позначку досягнули ще на початку вересня, а тепер і значно перевищили.

Кількість померлих у світі через COVID-19 вже перевалила за мільйон, а загальна кількість інфікованих перевищила 33 млн. На думку ВООЗ, ці дані навіть занижені через недосконалість тестування.

В Україні з 28 вересня почав діяти новий поділ регіонів на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону». 

Експерти кажуть, що COVID-19 буде з нами, поки не з'явиться вакцина. Тож поки у громадських місцях (магазини, громадський транспорт) рекомендують носити захисну маску, не торкатися руками обличчя, дотримуватися дистанції не менше, ніж 1,5 м одне від одного, а також часто мити руки та користуватися антисептиком. Якщо ви відчуваєте ознаки захворювання, зверніться до сімейного лікаря та самоізолюйтеся.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ