Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В українській Вікіпедії 750 тисяч статей

Число статей в українській Вікіпедії досягло 3/4 мільйона. Це 16-й показник серед усіх світових вікіпедій, однак, як зазначає генеральний директор Асоціації підприємств інформаційних технологій України і засновник ГО «Вікімедіа Україна» Юрій Пероганич, за загальним розміром тексту Вікіпедія українською мовою ще вище — на 12-у місці в світі.

750000-ою стала стаття «Комітети Європейського парламенту». Ювілейну статтю започаткував Антон Обожин, який редагує Вікіпедію під псевдонімом Tohaomg. Це досягнення — результат праці волонтерів-редакторів і мірило у світовому масштабі спроможності українців творити інтелектуальний продукт.

На своїй сторінці користувача Вікіпедії Обожин зазначив, що він студент, мешкає в Києві, має 22 роки. Він православний, веде здоровий спосіб життя, любить їздити велосипедом, вболіває за ФК «Динамо», був учасником Євромайдану і вважає його великим досягненням України. Цікавиться програмуванням, історією, географією, астрономією, а також політикою і правом. Читає твори Тараса Шевченка, любить Львів, карпатські краєвиди, слухає рок і важкий метал. Він виступає за територіальну цілісність України, а також за вступ України до НАТО і ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ