Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В українському МЗС відповіли на заяву Ізраїлю щодо антисемітизму

Міністерство закордонних справ України 14 січня опублікувало відповідь на заяву МЗС Ізраїлю, яке засудило вшанування в Україні «антисемітських ідеологів українського національного руху».

Про це йдеться у повідомленні на сайті українського зовнішньополітичного відомства, пише Громадське.

«Україна рішуче засуджує будь-які форми нетерпимості та антисемітизму, а органи влади на всіх рівнях докладають зусиль для боротьби з їхніми проявами… Така оцінка збігається з даними єврейської громади України і національних правозахисних неурядових організацій», — наголосили у МЗС України.

«Збереження історичної пам'яті про трагедію Голокосту в Україні, відновлення історичної справедливості, зокрема щодо тих, хто боровся за незалежність нашої держави і чию пам'ять на догоду своїм інтересам зганьбила пропагандистська машина СРСР, і надалі залишатимуться важливими напрямами державної політики України», — додали в МЗС.

Крім того, у документі зазначається, що «цивілізовані нації мають виходити з принципу вшанування усіх загиблих, а дискусії у цій сфері мають точитися на рівні істориків і експертів, а не політиків».

Раніше Міністерство закордонних справ Ізраїлю виступило із засудженням публічного вшанування ідеологів Українського національного руху, яких відомство називає антисемітськими.

Нагадаємо, посли Польщі та Ізраїлю виступили з критикою вшанування Львівською міською радою лідера ОУН Андрія Мельника, письменника Івана Липи та його сина, одного з ідеологів українського націоналізму Юрія Липи. Також вони розкритикували те, що КМДА 1 січня на своїй будівлі «виставила банер із зображенням Степана Бандери».

Згодом посольство Польщі розкритикувало заяву речниці МЗС України Катерини Зеленко про вказаних діячів ОУН і УНР, яка була відповіддю на критику послів Польщі та Ізраїлю.

А МЗС України через цю критику викликало посла Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ