Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В українських студентах зацікавлені західні працедавці

Сьогодні львівські та вроцлавські Центри кар’єр провели презентації для студентів вищих навчальних закладів Львівщини. Мета – зацікавити українських студентів у підвищенні своєї кваліфікації з тим, щоб вони стали більш конкурентоздатними на європейських ринках, а також ознайомити їх з потребами ринків праці України та ЄС. Організатором заходу виступив Центр кар’єр Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ „Львівська політехніка”.
За словами координатора Центру кар’єр МІОК Ірини Гладун, основна мета проведення заходу – поінформувати українських студентів про умови навчання у ВНЗ Польщі, а також можливості подальшого працевлаштування за кордоном за спеціальністю.

„У Центрі кар’єр МІОК, який є інформаційно-дорадчою структурою для студентів та випускників ВНЗ, ми робимо все, щоб студенти стали конкурентоздатними на сучасному ринку праці. Ми проводимо для студентів курси іноземних мов, семінари з набуття практичних навичок, наприклад, як поводитися на співбесіді з роботодавцем та як правильно складати резюме. Крім того, ми займаємося індивідуальним та груповим професійним дорадництвом, промоцією та організацією волонтерської служби, пошуком для студентів можливостей стажування та практик за кордоном (переважно Польщі та в німецькомовних країнах). Співпраця ж з нашими польськими партнерами дозволить студентам ознайомитися з умовами здобуття освіти та ринком праці країн Євросоюзу”, – розповіла в коментарі „Гал-info” Ірина Гладун.
Вроцлавську делегацію представили співробітники „Вроцлавської політехніки”, „Вроцлавського Університету”, „Економічної Академії”, Вищої банкової школи та представники міського уряду Вроцлава. За словами співробітника вроцлавського самоврядування Іоанни Раньди, мета їхнього приїзду – не лише обмін досвідом між студентами та працівниками Центрів кар’єр при навчальних закладах, а й презентація українським студентам потреб ринків праці Польщі, зокрема міста Вроцлав.
„При наших навчальних закладах діють центри кар‘єр для студентів, а Центр кар‘єр при Вроцлавській економічній академії досить активно працює і з українськими студентами, допомагаючи їм знайти навчання, практику та роботу по їхній спеціальності. Вже діє україномовна версія сайту (www.teperwroclaw.pl), яка зокрема містить пропозиції польських працедавців”, – сказала Іоанна Раньда в коментарі „Гал-info”.
З її слів, найбільш затребуваними у Вроцлаві є професії інформатиків, економістів, техніків, бухгалтерів. „У Вроцлаві серед найбільших працедавців є європейський Центр розподілу Корпорації „Хьюллед Паккард” та компанія „LG”. Їм, зокрема, бракує бухгалтерів та економістів”, – говорить Іоанна Раньда. За її словами, польські компанії зацікавлені в українських спеціалістах, тому що на ринку праці бракує спеціалістів. „Хоч польські ВНЗ і випускають багато висококласних спеціалістів, проте більшість з них їде працювати в Англію, Німеччину, Данію та інші країни Західної Європи, оскільки там вищі зарплати, і ринок праці залишається вакантним”, – говорить Іоанна Раньда.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ