Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

В Український інститут національної пам’яті пластуни принесли Вифлеємський вогонь миру

У переддень Нового року та Різдва Христового до Українського інституту національної пам’яті завітали пластунки дівочого підготовчого куреня ім. Алли ("Фортуни") Вовк та юнаки з куреня імені Героїв бою під Крутами. Вони принесли Вифлеємський вогонь миру. Про це інформує прес-служба УІНП.

ʺЦей вогонь символізує добро любов і світло. Ми хочемо, щоб у вашій установі вони панували весь наступний рікʺ, - побажали пластуни, заспівавши Пісню Вифлеємського Вогню Миру.

Традицію поширювати Вифлеємський Вогонь Миру започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. На початку метою акції була підтримка неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час, але пізніше вона набула більших сенсів. Від початку цю місію взяли на себе скаути.

До України Вифлеємський вогонь вперше потрапив у 1992 році як приватна ініціатива окремих пластунів. А в 1998 році українські пластуни вперше офіційно отримали Вогонь на митному переході від польських харцерів. Ця традиція зберігається й досі: щороку українські пластуни передають Вифлеємський Вогонь Миру українській громаді, церквам, усім, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

На згадку пластуни отримали в подарунок від Інституту новий календар ʺЖінки ХХ століттяʺ та щиру вдячність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ