Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В "Укроборонпромі" презентували новий бойовий модуль

ДП "Житомирський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", продовжує роботи над підвищенням ефективності бойового модулю "Дуплет", який призначений для модернізації бронетехніки. Про це повідомили в прес-службі "Укроборонпрому".

Вперше продемонстрований на виставці "Зброя та Безпека" у 2016 році, бойовий модуль оптимізований для використання на БМП-2, що дозволяє за мінімальний термін оснастити їм ці бойові машини. У випадку необхідності, та з мінімальними змінами, цей бойовий модуль можливо встановити і на іншій бронетехніці. Наприклад, для озброєння основного бойового танку Т-64, що дозволяє перетворити його на важку бойову машину підтримки танків "Страж".

За цей час "Житомирський бронетанковий завод" за власні обігові кошти проводив роботи з підвищення характеристик бойового модуля. Зброярі обладнали його удосконаленою системою вогню, яка дозволяє супроводжувати цілі в автоматичному режимі, самостійно розраховувати балістику боєприпасів та вести точний вогонь за будь-яких умов погоди, як в день, так і у ночі.

Для цього "Дуплет" переоснастили новим тепловізором, який дозволяє розпізнавати цілі на всій дальності ведення вогню всім штатним озброєнням "Дуплету", включаючи протитанковий ракетний комплекс "Бар‘єр".

А під час випробувань "Дуплету", який нещодавно пройшли на одному з полігонів Житомирської області, високу ефективність цих рішень було доведено на практиці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ