Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УКУ проходить конференція під назвою „Радикальне Православ’я: християнська відповідь постмодерній культурі”

1-4 червня в Українському Католицькому Університеті проходить конференція під назвою „Радикальне Православ’я: християнська відповідь постмодерній культурі”, організаторами якого є Інститут Екуменічних Студій, який діє при УКУ. Тема конференції розкривається у чотирьох сесіях: Повернення до Радикального Православ`я, Філософські відповіді постмодерній культурі, Історичні відповіді постмодерній культурі, Богословські відповіді постмодерній культурі. Повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

Радикальне Православ’я – це богословський рух, де зустрічаються багато християнських традицій, у діалозі з іншими нехристиянськими релігіями, і праця поруч із академічними дисциплінами, такими як політика, економіка і природничі науки, соціальна і культурна теорія. Радикальна православна група, до якої входять англіканські, католицькі і православні богослови, намірена відновити богослов`я як королеву наук.
За словами організаторів заходу, Радикальне Православ’я — це сьогодні найбільш обговорюваний сучасний богословський рух, як в англо-саксонському світі, так і в континентальній Європі. Отож, мета цієї конференції полягає у тому, щоб внести ці дебати в українську наукову панораму і поширити дискусію в екуменічному контексті.
У доповіді на відкритті конференції архиєпископ Іван Юркович наголосив на важливості почуття любові до ближнього, яке повинне зайняти головне місце у всьому тому, що стосується екуменічного діалогу і стосунків між різними Церквами.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ