Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Умані на Іудейський Новий рік очікується до 40 тисяч паломників

За попередніми оцінками, у 2019 році в Україні у заходах з нагоди святкування Іудейського Нового року візьмуть участь близько 40 тисяч паломників з багатьох країн світу.

Про це йшлося під час зустрічі голови ДСНС Миколи Чечоткіна із делегацією Держави Ізраїль на чолі з послом Ізраїлю в Україні Джоел Ліоном щодо забезпечення безпеки під час святкування іудейського Нового року Рош а-Шана, передає Укрінформ.

“За попередніми оцінками, у 2019 році, з 23 вересня по 4 жовтня, у заходах візьме участь близько 40 тис. паломників з багатьох країн світу, а найбільш інтенсивне переміщення паломників буде відбуватися через Київ, Одесу та Вінницю. Особлива увага буде зосереджена на організації безпеки паломників в місті Умані”, - сказав Чечоткін.

За його словами, всі заходи здійснюватимуться у тісній взаємодії з Національною поліцією України, місцевими органами влади, з організаторами заходу та консульством у місті Умані, а також представниками поліції Держави Ізраїль.

Своєю чергою начальник Управління ДСНС у Черкаській області Віктор Гвоздь представив делегації Ізраїлю напрацьований з урахуванням минулорічного досвіду план реагування на надзвичайні ситуації, пожежі та події під час паломництва брацславських хасидів до Умані, а також зауважив, що заходи з пожежної та техногенної безпеки забезпечуватимуть 114 рятувальників та 26 одиниць техніки зведеного загону ДСНС.

“Працюватимуть стаціонарні пости на пожежних автомобілях, пересувні піші дозори, водолазно-рятувальний пост, а також прикриття основних маршрутів прибуття паломників до Умані постами на спеціальних аварійно-рятувальних автомобілях”, - сказав він.

Також зазначається, що у період з 23 вересня по 4 жовтня підрозділи черкаського гарнізону нестимуть службу у посиленому режимі, а для розв'язання питань екстреної санавіації буде залучено вертоліт ДСНС у медичному варіанті.

У 2018 році Умань на святкування Рош Гашана відвідало 27876 паломників-хасидів із 22 країн світу.

Брацлавські хасиди щоосені масово прибувають до Умані, щоб відсвяткувати Рош Гашана поблизу могили свого духовного наставника Цадика Нахмана.

Нагадаємо, на Храмовій горі в Єрусалимі сталися масові сутички.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ