Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В університеті Франка призначили відповідального за боротьбу з корупцією

Згідно з листом від Міносвіти, у Львівському національному університеті імені Івана Франка наказом призначили відповідального за боротьбу з корупцією в університеті. Ним стала юрисконсульт університету Ірина Іваночко.

У коментарі Гал-інфо Ірина Іваночко зазначила, що виконувати свої обов’язки вона почне з 1 січня 2014 року.

«Таке призначення було зроблено, зважаючи на те, що з 1 січня 2014 року набувають чинності зміни до закону України «Про боротьбу з корупцією», - пояснила Ірина Іваночко своє призначення.

За її словами, з нового року відповідальний по боротьбі з корупцією повинен бути у кожній державній установі.

Вона пояснила, що до її посадових обов’язків належатиме інформування проректорів, деканів, викладачів кафедр про можливі причини виникнення корупції та усунення чинників, які можуть спричинити таке явище.

Свої дії вона координуватиме з відповідним структурними підрозділами в Міносвіти, а також із куратором Львівського національного університету в частині протидії корупції від СБУ.

«В університеті є «гаряча лінія», на яку і студенти, і викладачі можуть дзвонити та повідомляти про дії, які мають ознаки корупційних. Я буду працювати із цими повідомленнями та моніторитиму ситуацію. Особливо це стосується сесійного періоду. Усі факти порушень я скеровуватиму у правоохоронні органи», - пояснила Ірина Іваночко.

У своїй діяльності, за її словами, вона керуватиметься законами України та типовим положенням університету.

Як повідомила Гал-інфо Ірина Іваночко, вона навчалася на юридичному факультеті Львівського національного університету ім. І. Франка.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ