Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УЦОЯО розповіли важливі деталі про цьогорічний вступ до магістратури

Для тих, хто планує вступати до магістратури за спеціальностями 081 «Право» та 293 «Міжнародне право» у 2022 році передбачено проведення магістерського комплексного тесту.
Фото ілюстративне

Про це інформує Департамент освіти і науки Львівської ОДА з посиланням на УЦОЯО.

Випробування міститиме два блоки завдань: з іноземної мови (англійська, німецька, французька або іспанська за вибором вступника) та права.

Тестові завдання МКТ блоку з іноземної мови відповідатимуть змісту Програми ЄВІ, блоку з права – Програми предметного тесту з права та міжнародного права.

Загальна кількість завдань МКТ – 80, на виконання яких буде відведено 120 хвилин.

Докладно про МКТ: https://bit.ly/3x1fmLq

Якщо ви плануєте здобути ступінь магістра за спеціальностями галузей знань

  • 05 "Соціальні та поведінкові науки",
  • 06 "Журналістика",
  • 07 "Управління та адміністрування",
  • 28 "Публічне управління та адміністрування",
  • 29 "Міжнародні відносини" (крім спеціальності 293 "Міжнародне право"),

необхідно буде пройти магістерський тест навчальної компетентності (МТНК). Ці випробування проходитимуть у комп’ютерному форматі.

Тест складатиметься з двох частин: вербально-комунікативного і логіко-аналітичного компонентів. Усього буде 33 завдання, з-поміж яких:

  • 10 завдань на заповнення пропусків у мікротексті (буде запропоновано доповнити речення в мікротексті словосполученнями / словами з наведених варіантів);
  • 23 завдання з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів.

На виконання тесту відведено 75 хвилин.

Докладно про МТНК: https://bit.ly/3M2ggLR

Робоча група із підготовлення МТНК при Міністерстві освіти і науки України розробила демонстраційний варіант цього тесту. Завдяки фахівцям Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, майбутні магістри можуть потренуватися виконувати завдання МТНК у спеціальному онлайн-середовищі.

Демоверсія МНТК: https://bit.ly/3t5A5eH

Зауважте, що інтерфейс запропонованого тестувальника відрізняється від того, який буде на реальному МТНК, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їх виконання демонстраційний варіант аналогічний до вступного тесту.

Як під час виконання демонстраційного тесту, так і під час реального тестування вступник зможе вибирати послідовність виконання завдань, за потреби повертатися до того чи того завдання, змінювати варіант відповіді, а після завершення роботи над тестом отримати результат тестування.
ℹ Зареєструватися для проходження МТНК та МКТ потенційні магістри зможуть з 27 червня до 18 липня включно, звернувшись до приймальної комісії закладу вищої освіти.
Зареєструватися для проходження МТНК та МКТ потенційні магістри зможуть з 27 червня до 18 липня включно, звернувшись до приймальної комісії закладу вищої освіти.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ