Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Ужгороді через кір на три тижні закрили дитячий садок

В Ужгороді з 16 березня до 6 квітня через кір закриють для відвідування дитячий садок №6, - 112.ua.

"У цьому закладі з понеділка, 12 березня, у двох з чотирьох груп захворіли на кір 6 дітей, 5 з них не були щеплені від цієї хвороби. Серед учнів інших садочків та шкіл досі виявлялися лише поодинокі випадки кору", – йдеться в повідомленні Ужгородської міської ради.

Наголошується, що у всіх освітніх закладах міста запроваджено адміністративно-обмежувальні заходи з дотриманням посиленого санітарно-протиепідемічного режиму.

У міськраді повідомили, що від початку цього року в Ужгороді зареєстровано 228 випадків цього захворювання. Найбільше випадків серед дітей від 1 до 4 років (32,4%), наполовину менше серед 5-9-літніх, 12,3% серед захворілих - діти до року, 11% - від 10 до 14 років, 3,5% - від 15 до 17 років.

Всього від початку 2018 року на Закарпатті зареєстровано 1279 випадків кору, в тому числі 1007 серед дітей до 17 років, що становить 78,7% хворих.

Нагадаємо, в кінці лютого ситуація з кором в Україні стабілізувалася.

Раніше Європейське агентство з охорони здоров'я констатувало, що Україна стала третьою країною в Європі за кількістю хворих на кір. Лідером стала Румунія, на другому місці розташувалася Італія.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ