Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

В ЄС визнали російські контрсанкції неефективними, експортери знайшли інші ринки

Незважаючи на дію россійских санкцій експорт продуктів харчування та сільгосппродукції з ЄС у треті країни зріс на 5 відсотків. Повідомило Дзеркало тижня.

Експортери з країн ЄС, які зіткнулися з російськими контрсанкціями адаптувалися і знайшли альтернативні ринки, заявила в четвер представник глави європейської дипломатії Майя Коцьянчич.

"Незважаючи на дев'ять місяців, протягом яких тривають російські обмежувальні заходи, сукупний експорт продуктів харчування та сільгосппродукції в треті країни виріс на 5 відсотків", - зазначила вона.

Вона також нагадала, що ЄС ввів обмежувальні заходи щодо РФ у зв'язку з "дестабілізуючою роллю Росії на сході України". "Тривалість санкцій знаходиться в чіткій залежності від повної імплементації мінських домовленостей", - пояснила вона.

"ЄС продовжує повністю підтримувати повну імплементацію мінських домовленостей і виступає за мирне розв'язання конфлікту, яке б не порушувало незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України", - додала Коцьянчич.

Санкції Росії стосовно країн Заходу контрпродуктивні і наносять сильний удар по російському ринку і споживачів, зазначила вона.

"Що стосується російських відповідних заходів щодо заборони імпорту продовольства і сільгосппродукції з ЄС, то економічні дослідження показують, що російський ринок і споживачі сильно постраждали від цих контрпродуктивних заходів, у той час як європейські експортери сільгосппродукції і продуктів харчування знайшли альтернативні ринки", - зазначила вона.

У відповідь на санкції Заходу Росія раніше свої ввела обмежувальні заходи: заборона на поставки практично всієї харчової продукції з західних країн, а також створила відповідний список нев'їзних до Росії громадян США та ЄС.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ