Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Європі підтвердили перший випадок зараження новим варіантом COVID-19

У Бельгії підтвердили один випадок зараження новим варіантом COVID-19, який отримав код B. 1.1.529, у людини, яка приїхала з-за кордону.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Бельгії Франк Ванденбрюке, передає УНН з посиланням на Bloomberg.

"Міністр охорони здоров'я Франк Ванденбрюке повідомив журналістам, що цей варіант був виявлений у нещепленої людини. Новий штам спонукав Європейський Союз у п'ятницю рекомендувати призупинити авіаперельоти з регіону", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що людина отримала позитивний тест на COVID-19 22 листопада.

Бельгія також у п'ятницю розпорядилася про новий комплекс заходів по боротьбі зі стрімким зростанням випадків захворювання COVID-19, зокрема закриття нічних клубів на три тижні і обмеження на приватні вечірки.

Британська газета Daily Mail повідомила, що вчені з Великої Британії попередили про появу в Ботсвані штаму коронавірусу B. 1.1.529, який містить 32 мутації.

Як пише видання, в його мутації, наприклад, входять і ті, що були виявлені у південноафриканського штаму, індійського (дельта) і нью-йоркського. На той момент було виявлено тільки десять випадків зараження, три - в Ботсвані, шість — в ПАР і один у чоловіка в Гонконзі, який нещодавно повернувся з Американського континенту. 

Вірусолог з Імперського коледжу Лондона Том Пікок назвав комбінацію змін в білку у нового варіанту "жахливою".

Він попередив, що новий варіант коронавірусу потенційно може бути "гіршим, ніж будь-що ще", включаючи домінуючий у світі штам "Дельта".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ