Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Запоріжжі "вишили" рушник на металі

В Запоріжжі змагались кращі зварники та дефектоскопісти підприємств генерації та вугільної промисловості ДТЕК. Електрогазозварник ДТЕК Добротвірської ТЕС Дмитро Сміхура посів перше місце у номінації «Креативність», адже вирішили вишити рушник на металі. Про це повідомили 11 жовтня в прес-службі ДТЕК.

ДТЕК четвертий рік проводить конкурс професійної майстерності зварювальників та дефектоскопістів. Цього разу до працівників бізнес-блоку генерації доєднались вугільники, ремонтники і молодь – учні професійних ліцеїв Зеленодольська і Дніпрорудного.

На Добротвірській ТЕС попередньо пройшов відбірковий тур на кращого зварювальника. Учасники пройшли теоретичний і практичний блоки конкурсу. Дмитро Сміхура, електрогазозварник цеху технічного обслуговування і підготовки устаткування, та дефектоскопіст Василь Зуб показали відмінні результати професійної майстерності на конкурсі.

«Робота електрогазозварника вкрай важлива, оволодіти цією справою можуть не всі. Як у ювелірів, у нас має бути філігранна майстерність, техніка та своєрідний почерк. Майстерність і досконалість зварники отримують з досвідом. Практика та постійна робота дають змогу нашим працівникам довести, що вони професіонали своєї справи», – розповідає Юрій Лупач, майстер дільниці зварювальних робіт ДТЕК Добротвірської ТЕС, член станційної команди.

«Кожного року беру участь у конкурсі зварників, і цього року випала можливість представити Добротвірську ТЕС на національному рівні. З допомогою командної роботи вдалось показати хороший результат. Вишитий рушник - як символ нашої держави. Працюючи, я надихався вишитим рушником своєї матері», - ділиться враженнями Дмитро Сміхура.

Нагадаємо, що кращими зварювальниками стали спеціалісти ДТЕК Запоріжської ТЕС з міста Енергодар. А професійніше всіх дефекти в металі виділяла команда ДТЕК Бурштинської ТЕС.

Довідка

ДТЕК - стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК - Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ