Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Жовкві волонтери змайстрували сауну на колесах для бійців на Сході

Під час святкових заходів до Дня Конституції України 28 червня, в Жовкві місцеві волонтери спільно з активістами партії УДАР представили громадськості автомобіль на базі ГАЗ-52, переобладнаний під сауну, який буде відправлено у зону АТО, повідомила прес-служба Львівської обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка».

Ідея виникла у групи волонтерів з ГО «Допомога армії України-Жовква» та Ігора Муравського, Андрія Вненкевича, місцевого підприємця Віталія Перетятка, а також Андрія Умрихіна, добровольця батальйону Луганськ-1, який будучи ще волонтером та перебуваючи у зоні бойових дій побачив суворі побутові умови, у яких живуть хлопці.

До переобладнання авто долучились небайдужі мешканці міста Жовква, волонтери та місцеві підприємці.

«Сам автомобіль подарував нам мешканець села Туринка Білик Ігор. Автомобіль перегнали у Жовківське комунальне підприємство де працівники цієї установи, відремонтували тормозну систему автомобіля.

Після цього майстри-волонтери одного з приватних підприємств Жовкви  встановили систему опалення та водопостачання для сауни . Також завдяки цим умільцям відремонтовано систему електропостачання автомобіля, стартер та двигун.»,- відзначають організатори.

Окрім цього, місцеві підприємці безкоштовно провели роботи по теплоізоляції кунга. До душової кабіни підведено холодну та теплу воду. Всередині є освітлення — світлодіодні ліхтарі, що працюють від акумулятора. Конструкція передбачає два баки з водою, загальною місткістю 400 л, тут є грубка, в яку накладають дрова, є і відсік для їх зберігання.

Мобільну сауну волонтери планують відправити у батальйон Луганськ-1через залізницю, з умовою, що вона буде в користуванні усіх солдат, добровольців, які знаходяться на даному периметрі оборони територій України, а не генералів, комбатів та їхніх заступників.

«До роботи долучилось дуже багато людей, які допомагали сантехнікою, фарбою. Підприємці надавали знижки на матеріали, тому обійшлася сауна разом із капітальним ремонтом автомобіля приблизно в 20 тисяч гривень», - повідомив один з ініціаторів заходу ударівець Дмитро Старчак.

Після урочистого посвячення автомобіля відбувся танцювальний виступом куликівської молоді під керівництвом Хавелко Вікторії.

Представники ГО «Допомога армії України –Жовква» та волонтери  дякують усім хто власними коштами, матеріалами  та зусиллями долучився до ремонту цієї сауни, зокрема, представникам партії «УДАР Віталія Кличка» представникам громадських організацій Львівщини, о. Василю та парафіянам церкви св. Трійці м. Жовква, місцевим підприємцям та усім небайдужим жителям міста Жовква, які постійно долучаються до спільної волонтерської роботи.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ