Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

«Вагнер» може повернутися до росії, бо лукашенко не дає гроші

в ISW не спостерігали візуальних доказів того, що "вагнерівці" рухаються з Білорусі
фото Судебно-юридическая газета

Передислоковані до Білорусі найманці ПВК "Вагнер" можуть повернутися до Росії. Адже Олександр Лукашенко відмовився фінансувати ПВК "Вагнер", коли виявив, що Росія не буде платити за розміщення "вагнерівців" у Білорусі.

Про це йдеться у звіті американського ISW (інституту вивчення війни).

За словами аналітиків, припущення про вихід групи "Вагнера" з Білорусі свідчать про те, що аспекти угоди між президентом Росії Володимиром Путіним і засновником ПВК Євгеном Пригожиним після заколоту 24 червня розвалилися.

"Російське інсайдерське джерело стверджувало 8 серпня, що ПВК "Вагнер" проводить перший етап виведення з Білорусі шляхом перевезення автобусами груп у 500-600 осіб з Білорусі до Краснодарського краю, Воронезької та Ростовської областей, а другий етап розпочнеться після 13 серпня", — зазначили в ISW.

В інституті зазначили, що на думку джерел, "вагнерівці" можуть залишити Білорусь через те, що "президент Олександр Лукашенко відмовився фінансувати ПВК "Вагнер", коли виявив, що Росія не буде платити за розміщення ПВК "Вагнер", як він, очевидно, очікував". При цьому невелика група інструкторів "Вагнера" залишиться в Білорусі для навчання білоруських сил.

Проте, як зазначили аналітики, в ISW не спостерігали візуальних доказів того, що "вагнерівці" рухаються з Білорусі.

"Твердження про те, що "вагнерівці" переміщуються з Білорусі назад до Росії, згадки командування "Вагнера" про нові накази та заяви про майбутню "активізацію" ПВК наприкінці серпня, ймовірно, свідчать про те, що аспекти угоди, яка дозволяла "Вагнеру" переїхати до Білорусі та продовжити діяльність там і в Африці, розвалилися", — зазначили в ISW.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ