Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Латвії фермери влаштували протест проти продукції з рф та Білорусі

Латвійські фермери протестують в 16 містах країни з вимогою заборонити продукцію з росії та Білорусі.

Про це пише УП з посиланням на Delfi.

Фермери виїхали на дороги на тракторах, розмістивши на деяких з них прапори Латвії та гасла з вимогами до уряду, серед яких – заборона на ввезення продуктів харчування з РФ та Білорусі без перехідного періоду.

Крім того, вони вимагають відновити знижену ставку ПДВ у розмірі 5% на фрукти, ягоди та овочі, підвищити конкурентоспроможність галузі, скоротити бюрократичні процедури в аграрному секторі, полегшити доступ до фінансів і програм оборотного капіталу, а також відмовитись від обтяження земель національного рівня або інших обмежень землекористування.

Протести відбуваються в Лієпаї, Салдусі, Талсі, Тукумсі, Кулдизі, Єлгаві, Добелі, Бауску, Єкабпілсі, Даугавпілсі, Резекне, Валмієрі, Гулбені, Лімбажі та в Огрі.

За словами голови товариства Zemnieku saeima Юріса Лаздіньша, учасників протесту закликали не перешкоджати руху транспорту, а також дотримуватися мирного характеру просування сільськогосподарської та інших видів техніки дорогами.

"Ми передали прем'єрці Евіці Сіліні та міністру сільського господарства Арманду Краузе вимоги, висунуті представниками аграрного сектору. І чекаємо від них відповідей і конкретних рішень. В іншому разі, ми готові їхати до Риги вже 12 лютого", – зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ