Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Валізка з книжками: 20 000 книжок для маленьких українців тепер у німецьких бібліотеках

Понад 600 бібліотек у різних куточках Німеччини та Європи отримали комплект книжок українською мовою. 20 тисяч книжок від понад 20 українських видавництв, твори 32 українських дитячих авторів та 89 найменувань книжок.

Усі книжки передано для читання дітям, які були змушені виїхати з України через російську загарбницьку війну проти України та надано у вільний доступ до фондів європейських бібліотек.

Завдяки підтримці Німецької бібліотечної асоціації та мережі бібліотек Goethe-Institut по всьому світу, у дуже стислі терміни команді проєкту вдалося поширити інформацію про можливість отримати комплект книжок серед німецьких бібліотекарів. За книжками звернулися понад 800 заявників, що перевищило попередні очікування та продемонструвало значний інтерес до української дитячої книги.

Після опрацювання усіх заявок було закуплено 20 тисяч книжок, які відправилися до 574 міст у Німеччині та в тринадцять бібліотек в інших країнах). Під час Німецького загальнонаціонального Дня читання вголос (18 листопада) деякі керівники німецьких міст, депутати та представники органів влади обрали для традиційних публічних читань українські видання. Також відбулися авторські читання у Німеччині. 

Про бажання провести у себе читання українських книжок заявили ще 39 бібліотек, тому Goethe-Institut розшукує волонтерів для дитячих читань у бібліотеках серед тих, хто володіє українською мовою. Кожному волонтеру будуть передані дидактичні матеріали й рекомендації для проведення читань, спеціально розроблені у рамках проєкту, а також проведено спеціальний тренінг. У грудні також будуть проведені додаткові онлайн читання українських книжок для відвідувачів зацікавлених у цьому бібліотек. 

Нагадаємо, «Валізка з книжками з України» — проєкт, який Goethe Institut реалізує в кооперації з Німецькою бібліотечною асоціацією та Українським інститутом книги за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, аби українські родини, які вимушено покинули свій дім через війну, змогли отримати доступ до улюблених книжок українською мовою в німецьких бібліотеках та в бібліотеках Goethe-Institut по всьому світу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ