Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вандали вкрали голову 800-річного хрестоносця

Останки 800-річного хрестоносця зі склепу в дублінській церкві обезголовили вандали. Про це пише ВВС Україна.

Архідиякон Девід Пірпойнт повідомив каналу RTÉ, що голову хрестоносця "відірвали від його тіла і забрали". Це виявили, коли екскурсовод готувався відкрити церкву для відвідувачів у понеділок вдень.

Архідиякон розповів, що такі новини абсолютно спустошили парафію та всю спільноту. Він сказав, що спочатку, коли побачив, що сталося, йому стало "дуже огидно", але тепер він "просто сумує". "Такий вчинок робить цей день сумним для церкви та для всього людства", поділився Архідиякон Девід Пірпойнт.

Ким були хрестоносці?

Хрестоносці брали участь в низці релігійних воєн, відомих як хрестові походи, які були санкціоновані Церквою в середньовічний період. Найбільш відомими з хрестових походів є похід на Східне Середземномор'я, що мав відвоювати Святу Землю у мусульман.

За всю історію було сім великих хрестових походів, а також багато менш значних.

Тури, які проводили на місці сплюндрованої пам'ятки, скасували на найближче майбутнє. Протягом минулого року її відвідали 27 тисяч людей. У своїй заяві церква Ірландії сказала, що склеп сильно пошкодили, а деякі з мумій, серед яких 400-річні останки черниці, під час інциденту осквернили. Саме ж тіло хрестоносця перевернули, а його голову відділили від тіла.

Існують побоювання, що останки розпадуться на відкритому повітрі, оскільки вони зберігалися завдяки спеціальним умовам, які були в склепі.

Зараз ірландська поліція вивчає кадри відеоспостереження з церкви.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ