Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Варфоломій закликав православних патріархів визнати українську церкву автокефальною

Вселенський патріарх Варфоломій закликав патріархів та архієпископів автокефальних православних церков підтримати надання автокефалії новоствореній Православній церкві України.

Про це йдеться у листі Варфоломія, повідомляє Укрінформ з посиланням на Ortodoxia Info.

"Реалізація усіх наших зусиль очікується 6 січня, у день Богоявлення, коли ми маємо намір надати Томос про автокефалію і відсвяткувати його з предстоятелем автокефальної Православної церкви України", – йдеться у листі.

У своєму листі Варфоломій також закликав патріархів і архієпископів автокефальних православних церков визнати українську церкву автокефальною.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Саме йому передадуть Томос про автокефалію Православної церкви України 6 січня у Стамбулі

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ