Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вартість пробного ЗНО становитиме більше ніж 100 грн

«Про точну вартість проходження пробного зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2016 році наразі невідомо, але ціна буде точно більшою ніж 100 гривень», - про це сьогодні, 5 листопада, на прес-конференції розповіла Лариса Середяк , директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти (РЦОЯО).

Лариса Середяк нагадала, що обов’язковими  для вступу у вищий навчальний заклад (ВНЗ) є проходження  ЗНО із двох предметів: українська мова та література та математика або історія України. Інші ж предмети, за її словами, визначає сам ВНЗ.

«Загалом кожен абітурієнт може проходити не більше як 4 ЗНО із різних предметів. Допустимий поріг  для продовження проходження всіх ЗНО -  це 100 балів», - розповіла  директор Львівського РЦОЯО.

Також вона зазначила, що тестові зошити, окрім українською, пропонуються 6 мовами: польською, кримськотатарською, румунською, угорською, молдовською та російською мовами.

Що стосується випускників попередніх років, то для них участь у ЗНО є безплатною, але минулорічні результати ЗНО не будуть дійсними у 2016 році.

Окрім цього, начальник відділу дошкільної та загальної середньої освіти департаменту освіти і науки Львівської ОДА Ірина Сислюк розповіла про особливості проведення державних підсумкових атестацій (ДПА) у школах у 2016 році.

«ДПА у 4 класі триватиме з 10-20 травня з таких предметів: українська мова, літературне читання та математика. Випускників 9 класів чекатиме теж три ДПА: українська мова, математика  та будь-який предмет на вибір. Атестації із цих предметів будуть від 1 по 10 червня», - сказала Ірина Сислюк.

«Що стосується  ДПА у 11 класі, то  їхній термін з 5 по 30 травня. Обов’язковими є три предмети: українська мова, математика або історія України та англійська. Важливо зазначити, що результати ЗНО із української мови, математики або історії України будуть переводитися у 12-ти бальну шкалу. Відтак, це і буде результат за ДПА із поточних предметів», - додала чиновниця.

Нагадаємо, цього року звичайна та додаткова сесії ЗНО триватимуть з 5 травня по 10 липня. Щодо реєстрації на пробне ЗНО, то воно буде з 5 по 30 січня 2016 року та здійснюватиметься через мережу Інтернет. Саме ж пробне ЗНО відбудеться 2 квітня – українська мова та література і 9 квітня – іноземна мова/математика/історія України/географія/біологія/хімія/фізика/російська мова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ