Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вартість смартфону: що впливає на формування ціни

Важко уявити сучасну людину без смартфона. Різноманітність мобільних пристроїв зв'язку на українському ринку дозволяє бажаючим придбати смартфон з бажаним функціоналом, дизайном, розміром і кольором корпусу.

Знайти недорогий смартфон непросто навіть при великому асортименті моделей. Вартість надійних та функціональних смартфонів досить висока, і покупка по кишені не кожному бажаючому. Не дивно, що покупці бажають знати причину високих цін на гаджети.

Оригінальну продукцію від брендів з різних країн світу у найширшому ціновому діапазоні пропонує інтернет-магазин Алло у Дніпрі, де всім бажаючим менеджери надають допомогу при виборі.

З чого складається ціна смартфона

Ціну гаджета визначає безліч факторів:

  • Бренд-виробник. Купуючи брендовий смартфон, клієнт може розраховувати на надійність та довговічність гаджета. Продукція компаній Apple, Samsung, Xiaomi, Sony гарантовано якісна, що підтверджують сертифікати та репутація.
  • Клас пристрою (преміум, бізнес, бюджет). Деякі бренди виробляють статусні смартфони – такий гаджет підтверджує найвищий статус власника пристрою. Використання дорогих матеріалів при виготовленні (включаючи інкрустацію дорогоцінним камінням), розширений функціонал, найвищий клас захисту – все це вказує на статус. Бюджетні смартфони виготовляють із недорогих матеріалів, хоча за функціональністю вони мало чим відрізняються від пристроїв бізнес-класу.
  • Вік компанії-виробника. Давно працюючі на ринку бренди пропонують пристрої за вищими цінами, тоді як новачки на ринку продають смартфони набагато дешевше.
  • Новизна моделі. Новинки ринку завжди дорожчі. Через рік ціна тієї ж моделі може становити на 30-50% менше.
  • Можливість використання в інших країнах. Деякі моделі смартфонів не підтримуються у певних регіонах планети, що й обумовлює нижчу вартість.
  • Вартість матеріалів виготовлення гаджета та застосовувані технології.
  • Встановлена ​​операційна система, яка визначає функціональність гаджета та комфортність користування.
  • Кількість та «начинка» камер для фото- та відеозйомки, наявність програмного забезпечення для покращення якості знімків.
  • Об'єм пам'яті пристрою. Чим більше вбудованої пам'яті – тим дорожчий смартфон.

Собівартість виробу – важливий елемент формування ціни. У цей показник входять вартість матеріалів та збірка, оплата праці робітників, логістика та інші витрати. Великих вкладень вимагає реклама. Також від постачальника залежать ціни на смартфони: якщо він працює безпосередньо з виробником або безпосереднім дилером, то й пропонує товари за нижчими цінами.

В інтернет-магазинах смартфони здебільшого коштують дешевше, ніж у магазинах офлайн, оскільки покупці платять лише за товар, а не за оренду та утримання приміщення магазину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ